Energiebelasting

Iedere afnemer betaalt energiebelasting. Dit tarief wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld en is afhankelijk van de afname. Energiebelasting is een in 1996 ingevoerde heffing op aardgas en elektriciteit. Deze belasting is ingevoerd als onderdeel van de vergroening van het belastingstelsel. Op elektra wordt een heffingskorting van ongeveer € 400 per jaar gegeven in geval er sprake is van een verblijfsvergunning. Ieder jaar wordt deze heffingskorting herzien en is te vinden op de site van de belasting dienst. U kunt ook ons raadplegen via ons contact formulier. Zonder verblijfsvergunning is deze heffingskorting € 0.

In bepaalde situaties kan energiebelasting teruggave met terugwerkende kracht van 5 jaar teruggevorderd worden. Dit is een lang en ingewikkeld traject en vergt veel kennis, creativiteit en doorzettingsvermogen. Zie voor meer informatie de pagina teruggave energiebelasting.

KostenCheck is een onafhankelijk adviesbureau dat op basis van No Cure No Pay deze teruggave voor u kan realiseren. Bij een succesvolle teruggave rekent KostenCheck een eenmalige vergoeding en zorgt dat u ook in de toekomst kunt rekenen op een teruggave energiebelasting.