Ben ik door ieder jaar over te stappen het voordeligst uit?

Door ieder jaar over te stappen bent u het voordeligst uit, ongeacht hoe hoog uw verbruik is. Bij een overstap wordt er in de meeste gevallen een welkomstpremie uitgekeerd en gelden er scherpere tarieven. Zodra uw contract afloopt en u niet overstapt of een nieuw contract aangaat, wordt uw contract stilzwijgend verlengd, u bent dan altijd duurder uit. Bij de nieuwe overstap krijgt u wederom scherpe tarieven aangeboden en in de meeste gevallen ook weer een welkomstpremie.

Kiest u voor een driejarig contract, dan betaalt u meestal een hoger tarief. Energieleveranciers doen dit om zekerheid in te bouwen voor het geval dat de prijzen gaan stijgen. Het is lastig om vooraf te bepalen of u voordelig uit bent met een driejarig contract, dit is namelijk afhankelijk van wat de markt op lange termijn gaat doen.

Conclusie: Het loont het meest om ieder jaar over te stappen via een vergelijkingssite, omdat energieleveranciers hier de hoogste kortingen geven en u elk jaar de mogelijkheid hebt om een forse welkomstpremie te ontvangen.